Köttlådor

Vi erbjuder ekologiska köttlådor, med kött från vår egen gård, både nöt och lamm!

Ekologiskt, KRAV-märkt och hängmörat nötkött!

På gården har vi cirka 300 nötdjur av flera olika raser bl a Hereford, Charolais och Angus.

Vi köper in kalvar från några granngårdar. Hos oss växer de upp i lösdrift där de går lösa dygnet runt och väljer själva när de vill äta, dricka, busa med varandra eller ligga och vila.

Från maj till oktober går de ute och betar gräs i våra vackra dalgångar. Eftersom djuren endast äter foder av gräs, klöver och örter får köttet ett högt innehåll av den nyttiga Omega 3-fettsyran. När de går ute och betar håller de landskapet öppet och bidrar även till den biologiska mångfalden.

Vid ca 2 års ålder hämtas de för slakt. De slaktas i Brålanda, hängmöras i 10-14 dygn och styckas sedan hos Kils slakteri.

IMG_4458

Lådan väger ca 25-30 kilo, vikten varierar beroende på hur stora djuren är. Allt kött styckas benfritt och innehållet i alla lådor är lika. En låda motsvarar en 1/3 av ett halvt djur. Med andra ord får man en 1/3 av varje detalj. Halva lådan består av hela köttbitar, såsom entrecote, filé, bog, högrev, fransyska, innanlår, ytterlår, saltrulle, rostbiff, ryggbiff och andra halvan av lådan är mald färs.

Anledningen till att vi säljer våra köttlådor så pass stora och med den här blandningen av kött är för att det är ett bra sätt att ta reda på hela djuret. Att ta reda på alla delar av djuret är klimatsmart, det blir också ett mer naturligt sätt att äta när man inte bara väljer ut ”de finaste delarna”. Roligt är det också att få prova nya recept och nya sätt att laga mat på!

Priset är 170:-/kg inkl. moms.
Du kan även få köttet vacuumpackat och då kostar det 5:- extra/kilo.

Lådan kan ni hämta i Kil, Karlstad, Molkom eller Sutterhöjden.

Välkommen med din beställning! Kajsa 070-220 80 32 och Henrik 070-557 30 61.
Vi tar emot beställningar och levererar nötlådor ungefär en gång/månad med uppehåll för sommaren då djuren är ute på bete.
   IMG_0079

P1010342  IMG_0191

Ekologiska lammlådor

På hösten och våren har vi även ekologiska lammlådor! Vi har en mindre fårbesättning av lite olika raser, några Gotlandsfår och några köttraskorningar. Varje vår föds våra lammungar. De går ute med sina mammor och betar hela sommaren och de slaktas när de är mellan 6-12 månader. Slakten sker hos Sörgårdens gårdsslakteri utanför Kristinehamn, för oss känns det bra att det är så nära. Att djuren har haft ett bra liv är viktigt för oss.

Lammlådorna finns att beställa som helt lamm cirka 12-16 kg eller halvt lamm ca 6-8 kg.

De styckas enligt klassisk styckning vilken innebär sadel eller kotletter, stekar med ben, läggar, delad hals, grytbogar och färs.
190:-/kg för helt lamm och 210:-/kg för halvt lamm.

Vill du ha köttet vacuumpackat så kostar det 300:-/för helt lamm och 200:-/halvt lamm.

Helfall för dig som vill stycka själv 150:-/kg.

Lådan kan ni hämta i Kristinehamn, Molkom och Sutterhöjden.

Du kan välja att få ditt kött vacuumpackat.

Ofta har vi vacuumpackade frysta detaljer av nöt och lamm i frysen för den som inte vill köpa en hel låda, ring innan så vi är hemma och kan ta emot.

Välkommen med din beställning! Kajsa 070-220 80 32 Henrik 070-557 30 61

Kommentarer är stängda.