Hästäventyr

Granit

Tindra med fölet Glimra

Glimra

På gården har vi tre nordsvenska brukshästar, Granit, Tindra och Glimra. Nordsvensken är precis som namnet antyder en gammal svensk ras, det var såna här hästar som man använde i jord- och skogsbruket förr. I takt med att traktorerna kom så försvann hästarna och idag är rasen nära utrotningshotat, det är väldigt synd för nordsvenskar är inte bara vackra och kloka utan också arbetsvilliga, friska och mycket trevliga! En allsidig häst som kan användas till allt.

Granit är verkligen allsidig och med honom kör vi i skogen, harvar, kör vagnar och rider. Han går även under benämningen ”bröllopshästen”, då det var han som drog oss i en vagn när vi gifte oss. Tindra är en ridhäst. Granit är född 2011 och är efter Diamant och undan Gowa. Tindra är född 2009 och är efter Diamant hon också och undan Grimsett. Glimra är född 2019 och är efter Glomstadgutten och undan Glimra. Glimra är under utbildning och målet är att hon ska bli både kör- och ridhäst.

Med Granit kan mindre grupper åka med på en idyllisk tur med häst och vagn! För den ridvane kan vi ordna en ridtur. Turerna går genom vacker natur och med lite tur får vi se nån av de vilda djur som finns häromkring, t ex älg, kronhjort, rådjur eller bäver. Vi kan också ordna små ridturer för barn här på gården, då går vi bredvid och leder hästarna. Brukar vara ett populärt inslag för sommargäster som hyr vår stuga.

Vi är flexibla och påhittiga, så har du en idé om något i hästväg som du skulle vilja uppleva så ring Kajsa 070-220 80 32

IMG_0251

Kommentarer är stängda.