Hedetångens helstekta innanlår med vitlök och örter

Hedetångens helstekta innanlår med vitlök och örter

Ännu ett recept från Hedetången.

800 g innanlår 8 vitlöksklyftor 200 g smör en stor näve örter, t ex persilja, rosmarin, körvel, dragon, timjan… salt och peppar bindgarn

Sätt ugnen på 150 grader. Dela innanlåret i två bitar, på längden och bind med bindgarn. Strö på lite salt och gnid in. Hacka vitlök och örter var för sig. Smält smöret och tillsätt vitlöken och ställ åt sidan. Bryn köttbitarna runt om i lite smör i het stekpanna. Stick in en stektermometer i köttet och ställ in i ugnen. När innertemperaturen är 53 grader, ta ut köttet och vira in det i folie. Lägg köttet på en varm plats. Lägg i örterna i det varma smöret. När köttets innertemperatur har kommit upp i 57 grader är det dags att rulla in bitarna i ört- och vitlökssmöret.
Skär upp köttet och servera till potatisgratäng eller klyftpotatis.