Hästäventyr

Hästäventyr

IMG_0214 kopiera

 

 

 

 

 

 

Granit

IMG_0132

Tindra

På gården har vi två nordsvenska brukshästar, Granit och Tindra. Nordsvensken är precis som namnet antyder en gammal svensk ras, det var såna här hästar som man använde i jord- och skogsbruket förr. I takt med att traktorerna kom så försvann hästarna och idag är rasen nära utrotningshotat, det är väldigt synd för nordsvenskar är inte bara vackra och kloka utan också arbetsvilliga, friska och mycket trevliga! En allsidig häst som kan användas till allt.

Granit är verkligen allsidig och med honom kör vi i skogen, harvar, kör vagnar och rider. Han går även under benämningen ”bröllopshästen”, då det var han som drog oss i en vagn när vi gifte oss. Tindra är än så länge en ridhäst, vi håller på med inkörning och vi är på god väg. Granit är född 2011 och är efter Diamant och undan Gowa. Tindra är född 2009 och är efter Diamant hon också och undan Grimsett.

Med Granit kan mindre grupper åka med på en idyllisk tur med häst och vagn! För den ridvane kan vi ordna en ridtur. Turerna går genom vacker natur och med lite tur får vi se nån av de vilda djur som finns häromkring, t ex älg, kronhjort, rådjur eller bäver. Vi kan också ordna små ridturer för barn här på gården, då går vi bredvid och leder hästarna. Brukar vara ett populärt inslag för sommargäster som hyr vår stuga.

Vi är flexibla och påhittiga, så har du en idé om något i hästväg som du skulle vilja uppleva så ring Kajsa 070-220 80 32

IMG_0251